Een uniforme benadering

Download Now!

Met 75 miljoen aangesloten devices, is het Internet of Things (IoT) een onomkeerbare ontwikkeling geworden. Steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet, van apparatuur binnen de medische sector tot systemen die door financiële instellingen worden gebruikt. Fysieke systemen zijn daardoor steeds vaker afhankelijk van hun digitale componenten en krijgen daardoor ook steeds vaker te maken met dezelfde risico's.


Als fysieke systemen door technologie worden aangestuurd en als die technologie faalt of gehackt wordt dan kan dat gevolgen hebben voor fysieke bedrijfsmiddelen. In april werd de organisatie Colonial Pipeline bijvoorbeeld gehackt, met olietekorten tot gevolg. Een ander voorbeeld is de grootschalige cyberaanval eerder dit jaar waarbij IT-systemen van ruim 1500 bedrijven gegijzeld werden met ransomware en waardoor een supermarktketen in Zweden bijna al haar filialen tijdelijk moest sluiten. 


Om deze risico's het hoofd te bieden, werken steeds meer organisaties met zogenaamde "fusion centers", waarbij alle risico's binnen één expertisecentrum worden beheerd. Download dit whitepaper om meer te leren over:


  • Hoe je een businesscase bouwt voor een uniforme benadering van fysieke en digitale beveiliging door middel van een fusion center
  • De belangrijkste compomenten van een uniforme strategie voor het beheren van fysieke en digitale dreigingen
  • Een klantcase die de werkelijke impact van cyberaanvallen op fysieke omgevingen toelicht

Download het whitepaper